S'estrena el CineXic, cinema infantil en català a Montmeló

CNL del Vallès Oriental

Oci en català

S'estrena amb gran èxit el CineXic, cinema infantil en català a Montmeló a la sala Polivalent. CineXic és un cicle anual de vuit pel·lícules de qualitat artística i pedagògica doblades al català, d'origen europeu destinades a un públic amb infants d'entre 3 a 12 anys. 

Cartell de la pel·lícula

Aquest projecte d'impuls del cinema infantil en català a la població ha estat a través d'Òmnium Montmeló, juntament amb l'àrea de Cultura de l'ajuntament de Montmeló.

La programació està especialment dissenyada per Pack Màgic i Rita&Luca, dos projectes catalans especialitzats en la distribució de cinema infantil amb l'objectiu de dinamitzar la programació infantil en llengua catalana per arribar a tothom.

A prop d'una vuitantena de persones, entre nenes, nens, pares, mares i altres montmelonins van assistir a la inauguració del CineXic, que es va estrenar amb Gordon i Paddy, una pel·lícula que a partir de la ratolineta Paddy i el cap de policia Gordon, resoldran el misteri de la desaparició de les glans del bosc. És una pel·lícula que plena d'emoció mostra l'amistat entre generacions i l'intercanvi de coneixements.

La pel·lícula per al febrer és Al sostre del món, una història d'aventures que viurà la protagonista, la Sasha i s'emetrà el divendres, 10 de febrer a les sis de la tarda. Malgrat que les pel·lícules són gratuïtes, cal reservar l'entrada a entrapolis.com 

A cada sessió mensual, es lliurarà un passaport als assistents per participar a CineXic. Cada cop sessió s'entregarà un gomet que un dels responsables de l'acte el segellarà al passaport. En aconseguir-ne 4 gomets, podran participar en un sorteig d'un lot cultural per a la sala Polivalent. 

L'Oficina de Català hi col·labora per difondre l'ús de la llengua no només entre els nens i nenes, sinó també entre totes les persones interessades a aprendre-la.

Vols compartir aquesta notícia?