'Aprenem català des de l'hindi', nova guia per aprendre català adreçada a la comunitat de parla hindi

Serveis Centrals

Servei d'Assessorament Lingüístic, CPNL

La Secretaria de Política Lingüística ha publicat Aprenem català des de l'hindi, l'onzè volum de la col·lecció "Aprenem català des de..."

Aquesta guia va adreçada a la població catalana que té l'hindi com a llengua habitual amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge i l'ús del català. L'hindi és una de la llengües que es parlen a l'Índia, principalment a la zona central del país. A Catalunya hi viuen més de 29.000 persones provinents de l'Índia, que representen l'1,8% de la població estrangera.

La guia s'estructura en tres apartats. El primer, Informació bàsica, facilita informació general sobre Catalunya i la llengua catalana, i fa una aproximació al català des de l'hindi. El segon, Català, llengua d'acollida, ofereix diàlegs breus i vocabulari relacionats amb situacions de la vida quotidiana, agrupats per temes (les persones, la feina, el menjar, la salut, el lleure...). Finalment, a Comencem a parlar trobem diàlegs més extensos que aprofundeixen en els temes de l'apartat anterior. Aprenem català des de l'hindi s'ha publicat en paper i en format digital. Des del web de Llengua catalana es poden consultar i descarregar tant el text com els fitxers d'àudio.

Aquesta publicació clou la col·lecció "Aprenem català des de.." amb onze volums. L'obra ha comptat amb l'assessorament dels especialistes Robert Masih, Kandarp Mehta, Dhwani Mehta, Alok lahad, Kamaljeet Kaur i l'Indian Culture Centre. Els volums anteriors van dirigits als parlants d'amazic, àrab, anglès, espanyol, francès, hindi, panjabi, romanès, rus, urdú i xinès.

L'acolliment lingüístic i la promoció de recursos per a l'aprenentatge del català a les persones que no el saben parlar són prioritaris per a la Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística. A més de materials de suport com "Viure a Catalunya. Aprenem català des de..." o els que s'ofereixen a l'apartat d'Acolliment lingüístic del web de llengua catalana, Política Lingüística impulsa una àmplia oferta de formació en llengua catalana per a persones adultes mitjançant el Consorci per a la Normalització Lingüística, organització que desplega territorialment programes específics per facilitar la integració lingüística com el Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?