Ple a la xerrada "No em canviïs la llengua" a Ripoll

CNL de Girona

Socioeconòmic, Sensibilització

La xerrada va servir d’acte de cloenda del I Concurs de comerços ripollesos lingüísticament exemplars, que es va lliurar al Forn de Vallfogona, amb una menció especial a la Impremta Garriga, de Sant Joan de les Abadesses.

Els ponents i la guanyadora del concurs, propietària del Forn de Vallfogona.

Amb un cartell de luxe, Toni Albà, Rosario Palomino, Matthew Tree i Carme Sansa, el Servei Comarcal de Català, Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua del Ripollès, van organitzar la xerrada “No em canviïs la llengua”, a la qual van assistir alumnes dels cursos de català, parelles lingüístiques, comerciants de la comarca i població en general.

Per començar, es va lliurar el xec de 600 euros al Forn de Vallfogona com a guanyador del Concurs de comerços ripollesos lingüísticament exemplars, a més d’un informe a cada comerç participant, elaborat pel Servei d’Assessorament Lingüístic del SCC del Ripollès. En aquest informe es remarquen les bones pràctiques lingüístiques de cadascun d’aquests comerços i allò que s’ha de millorar.

A continuació, Toni Albà, Matthew Tree i Rosario Palomino van establir un diàleg amb el públic, tant alumnes com catalanoparlants, per reflexionar sobre el canvi de llengua i la necessitat de prendre consciència que no facilita l’aprenentatge als no catalanoparlants ni ajuda els catalanoparlants a tenir una llengua socialment normalitzada.

Va ser una experiència gratificant i emocionant per a tots els participants, que van esdevenir els vertaders protagonistes de l’acte.  

Vols compartir aquesta notícia?