Comencem l'any a Ràdio Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'”Espai de català” a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Dediquem el primer espai de l'any a parlar de les inscripcions als cursos que tot just hem començat. Es comenta que de les 306 places ofertes, se n'han ocupat 279 (un 91%), bona part de les quals són de cursos inicials i bàsics. Tant al CNL de Cornellà com al conjunt del CPNL, les inscripcions han estat lleugerament superiors que el mateix període de l'any passat, encara marcat per la pandèmia. També es destaca que l'oferta d'aquest trimestre serà complementada per un curs de nivell superior (C2), la inscripció del qual serà al febrer.

En segon lloc, es comenta que la Secretaria de Política Lingüística (SPL) ja ha publicat la convocatòria de les proves d'aquest 2023 per obtenir els certificats de català. Les inscripcions per al C2 comencen el dilluns que ve, dia 23 de gener, mentre que les de la resta de nivells es faran a partir del 9 de febrer.

D’altra banda, aprofitem el programa per fer difusió d'una activitat complementària als cursos: les Tertúlies, sessions de conversa per practicar el català d'una manera informal i col·loquial i que es duran a terme amb la col·laboració de la Biblioteca Sant Ildefons i de l'Associació Veïnal Sant Ildefons, llocs on es desenvoluparà la proposta.

Finalment, acabem fent referència a la tria del neologisme del 2022 i al terme guanyador, que amb un 32,6% dels vots ha estat per al mot birra.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?