'El fred que crema' encapçala les estrenes en català d'aquest cap de setmana

Serveis Centrals

Oci en català

També s'estrenen 'Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time' i 'El prodigiós Maurice' doblades amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística

Aquesta setmana s'estrenen tres pel·lícules en català: 'El fred que crema', en versió original catalana i nominada a millor pel·lícula en els XV Premis Gaudí, i dues pel·lícules doblades al català: 'Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time' i 'El prodigiós Maurice'.

El secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila, assistirà a l'estrena oficial del quart lliurament de "La Reconstrucció d'Evangelion". Aquesta última pel·lícula de la saga és la primera que s'estrena en sala en versió doblada al català. L'esdeveniment tindrà lloc demà dijous, al cinema Filmax Gran Via d'Hospitalet de Llobregat. A l'acte també hi participaran actors de doblatge d'aquesta pel·lícula, i hi haurà una breu presentació del film, fotoreclam i sortejos. El divendres 20, també hi haurà una projecció especial organitzada pel Racó del Manga i Arenas Multicines a les 17.40 h. amb sessió de signatures amb dos actors del doblatge.

Les tres estrenes han rebut el suport del Departament de Cultura. L'Institut Català de les Empreses Culturals ha donat suport a la producció de 'El fred que crema' i la Secretaria de Política Lingüística ha donat suport al doblatge de les dues pel·lícules d'animació. L'any 2022 s'han doblat o subtitulat en català 83 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura.


El fred que crema

Hivern de 1943 al Pirineu. L'arribada a Andorra d'una família de jueus que fugen de la persecució nazi trastocarà la vida a la vall. La Sara, en estat, haurà d'afrontar una decisió difícil: obeir la raó o seguir el que li dicta el cor. El passat i els secrets que la neu ha mantingut enterrats durant anys són a punt de sortir a la llum.

Filmax distribueix aquesta pel·lícula a 40 sales de tot Catalunya.

Tràiler de 'El fred que crema'

Sales de 'El fred que crema'

 

Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time

Misato i el seu grup anti-NERV arriben a París. La tripulació de la nau Wunder aterra en una torre de contenció amb només 720 segons per restablir la ciutat. Quan apareix una horda d'Evas de Nerv, l'Evangelion Unitat 08 els ha d'interceptar. Mentrestant, Shinji, Asuka i Rei ronden pel Japó.

Selecta Visión distribueix la versió doblada al català a una vintena de sales.

Tràiler de 'Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time'

Sales de 'Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time'

 

El prodigiós Maurice

Maurice és un gat excepcional que es guanya la vida estafant amb les seves amigues, les rates. Quan arriben a una nova destinació, es troben amb diversos esdeveniments misteriosos que compliquen la seva tasca. Un conte de fades molt peculiar, inspirat en El Flautista d'Hamelin dels Germans Grimm, i basada en una popular novel·la de Sir Terry Pratchett.

Tràiler de 'El prodigiós Maurice'

Sales de 'El prodigiós Maurice'
 

Consulteu la cartellera de Cinema en català.


Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.
 

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?