Entrevista a l'Olga i la Paulina a Ràdio Igualada sobre l'exposició "17 raons per parlar català"

CNL Montserrat

Sensibilització

Entrevista de l'Olga i la Paulina a Ràdio Igualada

L'Olga i la Paulina són dos testimonis de l'exposició fotogràfica 17 raons per parlar català, que es pot veure al local d'Òmnium Anoia, c. de Santa Maria, 12, del 20 de gener al 17 de febrer.

Avui, en el programa conduït pel periodista Aitor Centelles, ens han explicat la seva experiència personal i les raons per parlar català:  l'amor i el respecte cap a la terra d'acollida i cap a una ciutat: Igualada. Elles han adoptat el català com a llengua de referència, tot i que van néixer fora de Catalunya.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a:

https://go.ivoox.com/rf/101687911

Ens demanen que els parlem en català, que defugim prejudicis i que evitem el costum de canviar de llengua amb qui pensem que és foraster. Ens animen a transmetre i preservar la llengua, a parlar català amb normalitat, per tal que tothom, independentment de la seva procedència, pugui comunicar-se en aquesta llengua.

La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica Igualadina, que ha fet les fotografies en diferents escenaris singulars de la ciutat als disset testimonis de la mostra, molts dels quals han fet cursos de català o han sigut participants del Voluntariat per la llengua al Servei Local de Català d'Igualada. Aquestes 17 persones són el testimoni viu que una llengua no és únicament un codi de comunicació, sinó també una cultura i una identitat.

Vols compartir aquesta notícia?