Comencen els cursos de català per a persones aturades del programa Aprèn.cat a les Terres de l’Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Cursos de català

Fins al mes de març s'impartiran sis cursos a Amposta i Tortosa en el marc del programa de formació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

El dia 16 de gener van començar a impartir-se els cursos de català del programa Aprèn.cat del present període, un pla de formació adreçat a persones no catalanoparlants inscrites a les oficines de treball de la Generalitat d'Amposta i Tortosa. L'objectiu del programa és ampliar la competència lingüística de l'alumnat i millorar-ne les condicions d'ocupabilitat.

En aquests moments s'imparteixen dos cursos intensius de nivell bàsic 1, de 45 hores de durada, a Amposta i Tortosa, respectivament. Un cop finalitzin, el pla de formació continuarà amb l'organització de quatre cursos més (dos de nivell bàsic 2 i uns altres dos de bàsic 3) perquè l'alumnat pugui obtenir el certificat A2 de llengua catalana.

A Amposta, la formació s'imparteix a la seu del Consell Comarcal del Montsià, amb una inscripció de 17 alumnes. El primer dia de classe es va comptar amb la presència del tècnic del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Castellano, que va fer la presentació del curs i va donar resposta als dubtes de les persones assistents. Seguidament, la professora, Isabel Obradós, va donar la benvinguda, va explicar el pla de treball i va iniciar la formació.

A Tortosa, les classes tenen lloc a la seu Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), amb una inscripció de 18 alumnes. La presentació va anar a càrrec de la coordinadora d'Ensenyament del Centre, Eva Bayarri, i la professora, Maria Frasnedo.

En acabar l'itinerari formatiu, els participants podran d'entendre i produir textos orals i converses sobre qualsevol tema d'interès general i comprendre el més essencial d'informacions emeses pels mitjans de comunicació. També tindran competència per a escriure textos breus sobre l'entorn quotidià i d'aprenentatge.

El programa Aprèn.cat, impulsat pel SOC, està finançat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, amb càrrec als pressupostos generals de l'Estat en el marc de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

Vols compartir aquesta notícia?