Visita a l'exposició "Cicatrius de l’ànima”, d’Emma Alcalá, a la sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses

CNL de Girona

Activitats complementàries

Amb la voluntat d'obrir un àmbit nou per fomentar l'aprenentatge de la llengua catalana entre l'alumnat dels nostres cursos, hem fet una visita guiada a l'exposició "Cicatrius de l'ànima", a càrrec d'Emma Alcalá, fotògrafa, autora de la mostra i alumna dels cursos de català.

L'exposició fotogràfica "Cicatrius de l'ànima" té la intenció de visibilitzar la violència masclista, i se centra en el dolor invisible, amagat a diferents parts del cos.

Amb el pretext de treballar les memòries, les biografies i els diaris personals, l'Emma Alcalá ha fet una visita guiada a la seva exposició als alumnes del curs Elemental 2. A partir de les fotografies, han sorgit reflexions sobre experiències i vivències diverses que han conformat la vida de les persones fotografiades, víctimes de la violència de gènere.

En el marc d'una exposició fotogràfica, hem organitzat una activitat que permet, als nostres alumnes, millorar la fluïdesa i la comprensió i expressió oral en català a través de la conversa generada entre l'autora, també estudiant de català, i la resta d'alumnes.

Per a l'alumnat dels cursos de català, gaudir d'activitats d'aquest tipus suposa cohesionar el grup, motivar-lo i engrescar-lo a participar en propostes d'arrelament en llengua catalana, i estendre l'ús de la nostra llengua a diferents àmbits.

Vols compartir aquesta notícia?