Les parelles lingüístiques de Rubí fan vida al carrer durant el 2022

CNL de Terrassa i Rubí

Voluntariat per la llengua

Després de tres anys de sessions de conversa en modalitat virtual a causa del COVID 19, el català guanya terreny en el paisatge lingüístic rubinenc gràcies a les converses de voluntaris i aprenents

Els anys 2019, 2020 i 2021 van quedar fortament marcats per la pandèmia. Difícilment se'ns esborraran de la memòria unes experiències que abans hauríem titllat de ciència ficció. Finalment, l'inici del 2022 i l'estabilització de la situació sociosanitària ha propiciat la represa de l'activitat presencial, que tant ens mancava.

Com si res no hagués passat, o gairebé res, les parelles s'han trobat per fer activitats variades: per esmorzar, per berenar, per fer el cafè, per passejar, per fer la compra al Mercat, per conversar a la Biblioteca... De nou, han pogut aprofitar la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua.

Pel que fa a les activitats, hem reprès la col·laboració activa amb Òmnium Cultural de Rubí i la seva activitat estrella, el "Sortim!". Aquesta vegada les sortides han estat en l'àmbit rubinenc, amb les activitats de descoberta de l'entorn del maig i de l'octubre. La primera, de caràcter urbà, guiats per l'entitat Rubí Guiem; la segona, per l'entorn rural, guiats per Rubí d'Arrel.

De cara al 2023, preveiem renovar les sinergies col·laboradores per a la nostra motivació principal i raó de ser: sumar nous parlants de català.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?