Molins de Rei tanca la primera edició del projecte Comerços aprenents per al foment de l'ús del català a l'àmbit comercial

CNL Ca n'Ametller

Ús professional

Els treballadors de MolinsTec encaren la campanya de Nadal amb un nou as sota la màniga: l'ús del català a la botiga

El darrer mes d'octubre, el Servei Local de Català de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, va posar en marxa el projecte Comerços aprenents amb un comerç del municipi: MolinsTec, un establiment de telefonia mòbil. Els tres treballadors de l'establiment han assistit a 11 sessions de curta durada en el mateix comerç en què han après algunes estructures en català destinades, especialment, a l'atenció al client. Les classes s'han creat a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela.

La valoració d'aquesta primera edició ha estat molt positiva, perquè els tres treballadors hi han participat activament i, a més, s'ha verificat un increment del seu ús del català envers la clientela. En un futur, es preveu d'estendre aquesta iniciativa a altres establiments per poder ampliar la xarxa d'ús del català en el sector comercial de la població.

El projecte Comerços aprenents s'emmarca dins del Pla Ofercat de Molins de Rei, que cerca incrementar l'ús del català entre els comerciants, impulsar-hi bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català.

Vols compartir aquesta notícia?