Per Nadal, jocs en català

CNL Montserrat

Oci en català

Enguany el catàleg de jocs en català s’actualitza amb més de 1.100 jocs i joguines a l’abast de tothom. A banda, més de 450 establiments de tot Catalunya se sumen al programa Totjoc que contribueix a augmentar l'oferta de jocs i joguines en català a través del catàleg web.

Totjoc és el programa que promou el joc i la joguina en català del Consorci per a la Normalització Lingüística. En aquest programa hi trobaràs jocs en llengua catalana i les botigues on els pots trobar. El nombre de jocs en català al mercat va augmentant cada any. Enguany ja n'hi ha més de 1.100 que inclouen el català en l'embalatge, en les instruccions o en el funcionament del joc.

A la pàgina web www.cpnl.cat/jocs hi ha un cercador de tots els jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d'altres jocs similars... A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: en cada fitxa de joc s'hi pot trobar els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment s'hi pot veure quins jocs i joguines en català té disponibles a la botiga.

Entre les més de 450 botigues adherides a tot Catalunya n'hi ha una vintena a les comarques del Bages, el Berguedà, la Cerdanya i l'Anoia.

Per als jugadors virtuals, la Direcció General de Política Lingüística actualitza periòdicament VDJOC, l'espai web que mostra l'oferta de videojocs comercials disponibles en català per promoure'n el consum. Els videojocs estan classificats en 12 categories. Alguns videojocs pertanyen a més d'una categoria. Trobareu una fitxa de cada videojoc amb l'estudi que el comercialitza, les plataformes que el distribueixen, la data d'estrena, la qualificació PEGI, a més de la pàgina web i el tràiler, si n'hi ha.

Vols compartir aquesta notícia?