Comerços de Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Sant Cugat ajuden els alumnes de català a fer les pràctiques lingüístiques

CNL Vallès Occidental 3

Ús professional, Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Durant el mes de novembre, establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Sant Cugat han rebut alumnes de català perquè poguessin fer pràctiques de conversa. 

Els alumnes que han participat a les pràctiques estaven acabant el curs de català Bàsic 3, que permet obtenir el nivell A2 del Marc Comú Europeu de Referència. Les pràctiques consisteixen a visitar tres botigues fora de l'horari de classe i fer diverses preguntes al personal que hi treballa per tal de practicar la llengua fora en un ambient distès i quotidià. Hi pregunten informacions sobre els productes de l'establiment, la història del negoci, l'origen del gènere que hi venen i, fins i tot, la conciliació familiar dels comerciants.

Les valoracions dels alumnes que hi han participat han estat molt positives: l'experiència ha estat molt enriquidora, els ha servit per perdre la por i l vergonya a l'hora de parlar i els comerciants són molt amables i els expliquen moltes coses.

Els comerços, per la seva banda, també valoren positivament aquesta activitat, i creuen que la seva tasca és important per fomentar l’ús del català.

Vols compartir aquesta notícia?