L’alumnat del CNL L’Heura fa més de 300 pràctiques lingüístiques l’any 2022

CNL L'Heura

Cursos de català, De la competència a l'ús

L'any 2022 ha significat un retorn a la normalitat en les pràctiques lingüístiques als cursos de català. Després d'un temps sense classes presencials torna aquesta activitat que l'alumnat fa fora de l'aula.

Alumnes del nivell Bàsic 3, Elemental 1, Elemental 2 i Elemental 3 de Santa Coloma de Gramenet han tornat a fer pràctiques de català fora de classe. Una eina més d'aprenentatge que, a més, els ajuda a posar en pràctica el que aprenen i a tenir més confiança i seguretat en l'ús de la llengua.

L'any 2022 s'han fet 351 pràctiques lingüístiques amb la participació de 140 alumnes. Els establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la llengua, a la nostra ciutat, han estat visitats per persones que fan el nivell Bàsic 3, Elemental 1 i Elemental 2 i les entitats col·laboradores per les del nivell Elemental 3.

L'experiència es valora molt bé per part de la majoria d'alumnes: "M'ha agradat moltíssim quan l'home m'ha dit que parlava molt bé el català.", "M'he sentit feliç i important", "La Marian ha estat molt amable. M'ha donat molta confiança per parlar. He perdut una mica de vergonya. La pràctica m'ha semblat interessant i he après coses que desconeixia". Tot i que també hi ha persones que posen de manifest el nerviosisme i inseguretat que, algunes vegades, els provoca: "M'he sentit una mica nerviós perquè em sentia insegur a l'hora de parlar."

Vols compartir aquesta notícia?