Acaben els clubs de lectura de Torelló d’aquest trimestre

CNL d'Osona

Cursos de català, Activitats complementàries

Aquesta setmana han acabat els dos clubs de lectura de l'Oficina de Català de Torelló.

D'una banda, aquest dilluns ha tingut lloc la tertúlia del club de lectura de nivell intermedi sobre el llibre d'Andreu Claret El cònsol de Barcelona. Com que és una novel·la històrica, durant la tertúlia, hem parlat del llibre i dels seus personatges (reals i ficticis), del vocabulari i les dificultats de la lectura, de la revolució russa, de les purgues d'Stalin, dels fets de maig del 1937 a Catalunya, el POUM, el PSUC, la CNT-FAI, l'exili, l'afusellament de Companys, els moviments obrers a principis de segle XX, la vaga de la Canadenca, i moltes altres coses.

De l'altra, aquest dimecres s'ha fet la darrera trobada del club de lectura fàcil que, igual que els anteriors, tenia format de taller de reforç de lectura. Els assistents s'han trobat cada dimecres durant cinc setmanes i han llegit i parlat sobre el llibre adaptat Això també és casa teva de Mònica Nerín. Els tallers de reforç de lectura d'aquesta tardor s'han dut a terme a tota la comarca gràcies a la col·laboració de voluntaris del programa del Voluntariat per la Llengua.

Els clubs de lectura fàcil i de nivell intermedi són trimestrals i s'adrecen als alumnes i exalumnes dels cursos de català per a adults i els participants del Voluntariat per la Llengua, però estan oberts també als usuaris de la biblioteca que hi vulguin participar. Si voleu apuntar-vos als clubs del trimestre que ve, adreceu-vos a l'Oficina de Català torello(ELIMINAR)@cpnl.cat o bé 93 850 51 92.

Totes aquestes activitats de foment de la lectura són possibles gràcies a la col·laboració de les biblioteques de Torelló i les altres biblioteques de la comarca.

Vols compartir aquesta notícia?