Novetats i recursos en el darrer 'Espai de català' del 2022

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Aquesta quinzena a l'Espai de català a Ràdio Cornellà hem resumit algunes notícies i recursos que tanquen el 2022.

Comencem el programa recordant les dates d'inscripció d'aquest desembre, que tot just acaben el dia 20, i l'oferta disponible del CNL, que se centra en els nivells bàsics i en la continuïtat dels cursos del trimestre que hem acabat.

Tot seguit, destaquem una notícia relacionada amb el català i l'empresa, en concret amb la indústria automobilística, ja que set marques de cotxes han incorporat el català en els manuals en línia de 63 models de cotxes. També fem esment del Nomenclàtor mundial, projecte de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) que fixa les formes de toponímia de fora de l'àmbit català.

Una altra iniciativa que presentem és la tria del neologisme de l'any, iniciativa de l'Observatori de Neologia de la UPF i de l'IEC que pretén apropar la llengua als parlants, els quals poden escollir el neologisme que voldrien que s'incorporés en el diccionari normatiu. S'esmenta el mot més triat del 2021, negacionisme, que s'ha afegit aquest 2022 a la versió en línia del Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (DIEC), juntament amb una vintena de paraules més.

Tanquem l'espai fent un repàs dels apartats del web cpnl.cat/nadal i amb la cançó Aquí és Nadal i estic content, de La Pegatina, inclosa a la llista d'Spotify del CPNL "Per Nadal canta amb el CPNL".

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?