Tanquem el trimestre a l’Espai Cabrera

CNL de Girona

Activitats complementàries

L’Oficina de Català d'Arbúcies encara la recta final del primer trimestre de curs 

Si al novembre vam anar al castell de Montsoriu, ahir, 1 de desembre, vam visitar l'Espai Cabrera, un nou edifici que recull i explica el llegat del vescomtat de Cabrera. A banda del recorregut guiat, vam poder veure l'audiovisual que recrea en 3D l'evolució del castell de Montsoriu i la història dels vescomtes de Cabrera. Tant la sortida al castell com la visita al museu són fruit de la iniciativa del Departament de Cultura, que durant els darrers mesos del 2022 ha facilitat múltiples activitats de cohesió i foment de la llengua a tot el CPNL.

Val a dir que els alumnes també aprenen fora de l'aula quan formen part del programa de Voluntariat per la llengua (VxL), que és quan conversen amb un voluntari mentre prenen un cafè, passegen o esperen que els fills surtin de l'escola. Durant el mes d'octubre, sis persones han començat a trobar-se un dia a la setmana i esperem que se n'hi afegeixin més durant el curs.

Hem fet visites i també hem sigut visitats. És a dir, la Núria Tort, autora del blog l'Arbuciari, va venir el 21 de novembre a encomanar el seu interès per les paraules als alumnes del Bàsic 2 i Bàsic 3. La trobada també va servir perquè els alumnes poguessin fer una petita entrevista a la mestra, ja jubilada, que durant la sessió va relligar els jocs amb la llengua i ens va fer veure que el català dels arbuciencs és ben viu.

Tanquem, doncs, trimestre, però ben aviat començarà el nou període d'inscripció amb l'oferta de cursos presencials de nivell Bàsic 1 i 2 i Elemental 1. Podeu consultar tota la informació de les inscripcions a cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?