Dones del programa de Voluntariat per la Llengua d'Osona fan un espectacle teatral

CNL d'Osona

Voluntariat per la llengua

Més d’un centenar de persones han assistit a l’espectacle de teatre social de dones, organitzat pel CNL d’Osona, que s’ha fet a l’Espai ETC de Vic.

Teatre social de dones a Vic. Espai ETC

Divendres, 2 de desembre, dones participants del programa del Voluntariat per la Llengua a Osona han dut a terme un espectacle de teatre social de dones a l’espai ETC de Vic.

Amb l’objectiu de fer sortir de l’aula l’alumnat que aprèn català, El CNL d’Osona, amb la col·laboració de dues voluntàries expertes en teatre social – l’Anna Fuentes i l’Anna Lleopart-, ha organitzat aquesta activitat teatral perquè les aprenentes puguin practicar la llengua fora de l’aula i perquè les persones assistents també hi puguin dir la seva. Aquest format d’espectacle permet que el públic també hi intervingui d’alguna manera. En aquesta ocasió una part del públic ha ajudat a muntar l’escenari i al final de la representació s’ha fet un petit fòrum amb preguntes i reflexions sobre l’espectacle.

La posada en escena l’han feta dues voluntàries, la Rosa Fontseca i la Rosa Garcia, i dues alumnes aprenentes, la Clare Gray i la Susan Paila. Han visibilitzat tres àmbits en els quals les dones en moltes ocasions resulten oprimides: a l’escola, al carrer i a casa. En cadascun dels àmbits  es mostraven escenes que interpel·laven el públic perquè reflexionés sobre cada situació.

El resultat ha estat molt ben rebut pel públic que al final de la representació ha fet preguntes i reflexions sobre el tema. Les actrius també han expressat el que havia representat per a elles participar en aquesta activitat.

Vols compartir aquesta notícia?