Òmnium Molins de Rei s'estrena amb el Voluntariat per la llengua

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Per Sant Jordi, l'entitat ja va col·laborar amb el Servei Local de Català de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització lingüística, en l'acte de lectures en diferents llengües

Òmnium Molins de Rei participa per primer cop com a entitat en el programa del Voluntariat per la llengua (VxL) amb la creació d'una parella lingüística, en aquest cas, amb el Marco, un noi d'origen mexicà que en aquest moment és alumne del nivell Bàsic 2. Això no obstant, l'objectiu d'Òmnium Molins de Rei és poder fer de voluntaris i voluntàries de més aprenents.

Un cop feta la presentació entre l'entitat i el Marco com a aprenent, la primera trobada per fer conversa serà el dilluns 5 de desembre i seguiran fins a completar les 10 sessions en què consisteix aquesta iniciativa del VxL.

Aquest any, a Molins de Rei s'han creat 40 parelles lingüístiques i dues més estan en procés de ser presentades. A partir del gener, més alumnes amb prou nivell de conversa es podran incorporar a l'activitat si tenen interès i disponibilitat per provar-la, però cal recordar que el VxL està obert a tothom, tant pel que fa a aprenents com a voluntaris. Només cal tenir ganes d'utilitzar el temps lliure disponible per millorar o ajudar en l'aprenentatge del català.

No és la primera vegada que una entitat de Molins de Rei s'ofereix en bloc a participar en el Voluntariat per la llengua. La primera va ser la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei i aquesta col·laboració va donar peu també a molts tallers de difusió de l'activitat castellera entre l'alumnat dels cursos orals de Molins de Rei.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?