Anem a comprar al mercat del Clot

CNL de Barcelona

Cursos de català

Les sortides al mercat de Clot són un dels recursos més que tenim a la Delegació de Sant Martí per ajudar els alumnes a aprendre nou vocabulari i a practicar el català en un context extern a l'aula

Ahir un dels nostres Bàsic 1 va familiaritzar-se amb el mercat. En una primera volta per caçar paraules, els alumnes, en grups de tres, van fixar-se en els productes que s'oferien a les diferents parades. Van anotar els noms d'algunes coses que volien comprar i també paraules noves que els podien ser útils.

Un cop cada grup va tenir decidit què comprar, es van apropar a les parades i van posar en pràctica les expressions que tot just acabaven de repassar: "Qui és l'últim?"; "Voldria..." ; "Quant costa...?"; etc.

L'activitat pretenia consolidar el vocabulari del tema 6 vist a l'aula i les estructures per comprar i vendre, alhora que ajudar els alumnes a perdre la vergonya i animar-los a parlar en català. Els paradistes van ser prou amables i atents, tot i que hi havia molta gent, especialment a la peixateria i carnisseria.

Finalment, van acabar amb un bon grapat d'aliments entre mans: fruita seca, hamburgueses veganes, taronges, plàtans, pa, mandarines, espàrrecs, ous, brioixeria...

Vols compartir aquesta notícia?