L'associació 'La Garriga, societat civil' regala uns llibres del seu concurs literari per facilitar la lectura als alumnes de nivell bàsic

CNL del Vallès Oriental

Activitats complementàries

És una associació de persones solidàries de la Garriga, compromeses amb la defensa dels drets humans que col·laboren en la sensibilització dels problemes que viuen diverses societats del món.

L'Anna Crusats, de l'associació 'La Garriga, societat civil? regala els exemplars a l'Oficina de Català.

Per tal d'acostar la realitat del que altres societats estan patint fan xerrades sobre la seva actuació in situ, allà on més els necessiten. També fan rifes solidàries i concursos, com és el cas del que fan cada dos anys a la Garriga; celebren en concurs literari amb les escoles del poble a fi d'incloure els nenes i les nenes en el món en què viuen, que no sempre és de color de rosa.

Enguany s'ha celebrat el concurs literari bianual amb el tema Utopia per tal que els infants i joves expliquessin, a través de petites històries, què significa per a ells aquest terme. El resultat va ser tot un èxit, les històries molt emotives, d'un contingut colpidor que va sorprendre el jurat.

Pel que fa a la qualitat lingüística, cal destacar que les històries presentades eren de gran qualitat i ben redactades, d'aquest apartat s'encarrega cada any l'Oficina de Català, que és qui fa la darrera revisió. S'ha de tenir en compte que els textos finalistes i els guanyadors es publiquen en un llibre que passa a formar part de la història de la Garriga.

L'associació ha regalat a l'Oficina de Català uns exemplars del llibre editat, en agraïment a la col·laboració per la revisió lingüística. L'objectiu és que aquests llibres serveixin de manual de lectura i ajudi a llegir els alumnes que comencen.

Vols compartir aquesta notícia?