S'estrenen dues pel·lícules doblades al català: 'Kung Food: Una aventura deliciosa' i 'L'emperadriu rebel', a més del Doc del Mes 'Karaoke Paradise'

Serveis Centrals

Oci en català

Aquest divendres, 2 de desembre, s'estrenen dues pel·lícules doblades al català: "Kung Food: Una aventura deliciosa" i "L'emperadriu rebel". Avui també s'estrena "Karaoke Paradise", subtitulada en català dintre del cicle el Doc del Mes.

Amb aquestes pel·lícules, les sales de cinema han estrenat, durant aquest any 2022, 77 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura.


Kung Food: Una aventura deliciosa

En Súper Bao, un panet fet al vapor, vol ser un gran heroi. Per això, decideix unir-se a la flota del Vaixell de Vapor, per lluitar contra el mal. Durant el viatge descobreix que l'objectiu real del comboi és trobar la "pedra dels cinc gustos", una roca màgica que controla els sabors salat, dolç, amarg, agre i picant, però que en mans d'un enemic pot fer molt de mal. Després d'una forta tempesta i un atac pirata, el destí del protagonista canviarà per sempre.

Paycom Multimedia distribueix aquesta pel·lícula d'animació doblada al català a les sales següents:

  1. Centre Parroquial d'Argentona (Argentona)
  2. Cinemes Girona (Barcelona)
  3. Cines Verdi (Barcelona)
  4. Cines FULL (Cornellà de Llobregat)
  5. Odeon Llobregat (Cornellà de Llobregat)
  6. Odeon Multicines Girona (Salt)
  7. Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú)

Tràiler de 'Kung Food: Una aventura deliciosa'
Sales de projeccions de 'Kung Food: Una aventura deliciosa'



L'emperadriu rebel

El desembre de 1877, Sissí, celebra el seu 40è aniversari. Isabel d'Àustria, dona de l'emperador Francesc Josep, s'ha de mantenir obligatòriament jove i bonica sense expressar cap opinió. Adopta un estricte règim de dejunis i exercici però es rebel·la contra tant d'encotillament.

Pel·lícula doblada al català distribuïda per Movie Films. Consulteu la cartellera de Cinema en català.

Tràiler de ‘L'emperadriu rebel’
Sales de projeccions de ‘L'emperadriu rebel

 

Karaoke Paradise (El Documental del Mes)

El cicle Documental del Mes ha programat per al desembre 'Karaoke Paradise', que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l'acolliran 45 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 11 sales virtuals de Catalunya i 1 a les Balears. Disponible a FilminCat a partir del 2 de desembre. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

El cineasta Einari Paakkanen mostra un retrat divertit de la passió finlandesa pels karaokes. Els karaokes són l'antídot contra la soledat i una medicina per gaudir en comunitat sense grans pretensions. Cantar permet expressar les emocions, però per fer-ho cal sentit de l'humor. Cada personatge té una història per compartir en un viatge per una Finlàndia amagada rere el tòpic de país gèlid i inhòspit.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Tràiler de "Karaoke Paradise"
Sales de projeccions de "Karaoke Paradise"


Suro

D'altra banda, demà divendres també s'estrena a les sales de cinema la producció catalana 'Suro', dirigida per Mikel Gurrea. Protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López. El film rodat en català pràcticament en la seva totalitat, que és la seva versió original, està produït per les companyies Lastor Media, Malmo Pictures i Irusoin, amb la col·laboració de ETB i TV3, i està participat per l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) .

En l'obra, l'Helena i l'Ivan són una jove parella de ciutat que intenta dur a terme una vida rural justa, sostenible i tolerant, però que s'enfronta amb la cara lletja del camp català. La vida als boscos de sureres queda lluny de ser tranquil·la i reconstituent.

Tràiler de 'Suro'
Sales de projeccions de 'Suro'

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.


Cinema en català
 

Vols compartir aquesta notícia?