Voluntariat per la llengua a Santa Maria de Palautordera

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Set establiments de Santa Maria de Palautordera donen suport al VxL.

Ja s'han format quatre parelles lingüístiques al Centre Municipal Formació d'Adults - CMFA Ferran Soldevila.

Després de la presentació del Voluntariat per la llengua (VxL) que es va fer el passat 17 d’octubre a l'alumnat de català de l'Escola d'Adults Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera, ja s'han pogut format 4 parelles lingüístiques i esperem que se'n puguin fer més.

D'altra banda, set comerços del poble han donat suport al Voluntariat per la llengua, signant una adhesió, i ja formen part de la xarxa d’establiments que col·laboren a promoure el català en sector comercial, i són: Kisumixu (botiga d’animals de companyia i complements); Carnisseria Roser; Eulàlia – Roba de la llar; Nuna, Dona estil; Tresors (complements), Ramon Perruquers i Video Oca Santa Maria (jocs i joguines)

Els establiments que col·laboren amb el VxL tenen el compromís d'atendre en català totes aquelles persones que s'hi adrecin en català, encara que el parlin amb dificultat. 

Les persones que aprenen català saben que si van als establiments col·laboradors podran expressar-se en català, encara que ho facin lentament o amb dificultat i que el personal dels establiments els atendrà i els animarà a parlar en català.

El programa Voluntariat per la llengua facilita espais de comunicació entre els aprenents i fomenta la consciència lingüística entre els voluntaris. Totes les persones interessades a formar-ne part poden inscriure-s'hi com a aprenents (amb coneixements bàsics de català) o com a voluntaris.

Les inscripcions es poden fer al web del VxL (www.vxl.cat) o bé per correu vallesoriental(ELIMINAR)@cpnl.cat i al telèfon 634 757 150.

Vols compartir aquesta notícia?