Els establiments col·laboradors acullen pràctiques lingüístiques

CNL de Tarragona

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Un total de 45 establiments de Tarragona, Valls i el Vendrell han rebut aquest mes la visita d’alumnes per practicar-hi el català

Els alumnes de català dels cursos de nivell bàsic 3 del CNL de Tarragona han realitzat aquest mes de novembre les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Aquesta activitat forma part del programa del curs i té l’objectiu de fomentar que els aprenents posin en pràctica els seus coneixements en un entorn real, com són les botigues del seu entorn. Aquestes, més de 5.000 a tot Catalunya, ofereixen un espai segur que dona molta confiança als alumnes.

En total, a Tarragona, el Vendrell i Valls, on s’ha fet aquesta activitat, hi han participat 48 alumnes que han fet 140 pràctiques a 45 establiments diferents. Els comentaris dels alumnes són sempre positius, i destaquen l’amabilitat i l’ajut mostrat pels botiguers i la satisfacció d’haver assolit la tasca, tot i la vergonya inicial.

Per altra banda, els alumnes d’un curs de nivell bàsic 1 de Tarragona van participar en una activitat organitzada per la seva professora que consistia a visitar en petits grups cinc establiments col·laboradors per fer algunes accions concretes, com preguntar el preu d’una cosa, l’horari, la situació d’algun producte, etc., és a dir, elements lingüístics que s’ensenyen durant el curs. És una activitat molt necessària per connectar l’aprenentatge a l’aula amb la realitat.

Vols compartir aquesta notícia?