Sessions de sensibilització a les monitores de menjador de les escoles de Montmeló

CNL del Vallès Oriental

Difusió

Les sessions de sensibilització tenen l'objectiu de reflexionar sobre les actituds lingüístiques. Els estudis de sociolingüística revelen que una de les variables més importants a l'hora d'usar una llengua és tenir una actitud positiva.

Sessions a l'escola Pau Casals i Sant Jordi

Aquestes sessions organitzades pel Consorci per la Normalització Lingüística van adreçades a diferents col·lectius que tenen contacte amb el poble i per tant han de fer ús de la llengua. En el cas del nostre municipi, l'Oficina de Català de Montmeló va realitzar unes sessions als monitors i monitores del casal d'estiu durant el mes de juliol a fi de conscienciar els joves sobre com adreçar-se i comunicar-se amb els infants.

En aquest darrer trimestre de l'any, s'han organitzat unes sessions de sensibilització per a les monitores del menjador de l'escola Pau Casals i Sant Jordi amb la finalitat de conèixer l'ús del català que tenen els nens i nenes en sortir de classe, des que van al menjador de l'escola fins que tornen a les classes de la tarda. En una primer sessió es presenta el tema i es demana fer una observació durant unes setmanes per treure'n conclusions en una segona sessió.

En aquestes sessions es donen eines i recursos per a una bona atenció als usuaris, per fer entendre que és important respectar la tria de la llengua i perquè cal usar en primera instància el català com a llengua pròpia, essent conscients que de llengües oficials, en tenim dues: el català i el castellà.

Vols compartir aquesta notícia?