Ballada de sardanes a Montornès amb participació d’alumnes i parelles lingüístiques

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Cursos de català, Activitats complementàries

Per Sant Sadurní, patró de Montornès, és tradicional fer una ballada de sardanes. Enguany alguns alumnes i parelles lingüístiques s'han animat a participar-hi després del taller impartit per la voluntària Encarna Gascón.

El passat dia 17 la voluntària Encarna Gascón va fer un taller de sardanes amb els alumnes del Bàsic 2 i els va animar a assistir a la ballada. Des de l'Oficina de Català es va fer extensiva aquesta invitació a les parelles lingüístiques.

A la plaça Joan Miró, espai de la ballada, s'hi va aplegar un bon nombre de persones que van gaudir de sardanes tan esperades com El meu montornès, amb lletra de la montornesenca Pilar Casilla i música de  J. Molina, o la sardana dedicada a Les germanes Roca, de Narcís Olivera. En aquesta ballada s'hi van poder escoltar tres sardanes de dones compositores: Montserrat Pujolar, M. Teresa Monclús i Dolors Viladrich. En el taller de sardanes, Encarna Garcón va explicar que el nombre de dones compositores és molt reduït, és motiu d'alegria que es doni visiblitat a aquestes músiques.

A la mitja part, alumnes, voluntaris i molts dels balladors es van fer una fotografia al costat del tòtem del Voluntariat per la llengua amb el seu lema "Quan parles fas màgia" i es van repartir tríptics informatius entre els assistents per animar-los a participar-hi. Entre els balladors i balladores més estusiastes de la sardana hi ha un grup que també coordina Encarna Gascón i que es van interessar molt pel Voluntariat. Qui sap si aquesta ballada “fa màgia” i de la trobada sardanista d'aquest any també en surt alguna parella lingüística.

                                

Vols compartir aquesta notícia?