La cuina i el català protagonistes del taller “Cuinar uneix”

CNL L'Heura

Cursos de català

Cuchara ha acompanyat les persones usuàries de la Fundació Integramenet a un lloc de creació culinària i pràctica del català a l'espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo.

Marta Solans i Carolina Zerpa (Cuchara) han dut a terme una activitat ben motivadora per a les persones usuàries de la Fundació Integramenet: un taller on la cuina i el català són els protagonistes.

Un dels objectius principals del taller, emmarcat dins el Pacte Nacional per la Llengua, és el foment de l'ús del català. Per això les formadores han dinamitzat tot un seguit d'estratègies per parlar. Han començat trencant el gel amb les presentacions de tothom a través dels aliments de temporada que han comprat. "Em dic Sulma i escullo la menta perquè m'agrada el te marroquí".

Fonoll, pèsol i pebrot han estat algunes de les paraules que han servit per conduir l'activitat per grups. Una pluja d'idees responent a la pregunta "Què farem amb això?" ha donat lloc a 3 creacions culinàries: amanida de col, cassola de cigrons, i postres de poma i iogurt. Aquestes delícies han estat acompanyades d'una infusió de te.

L'espai de la cuina és un lloc creatiu, on persones d'arreu del món comparteixen experiències i s'empoderen . És per això que Cuchara ha volgut compartir amb les assistents una recepta de galetes de cigrons i xocolata i les ha convidat a experimentar-la a casa.

Vols compartir aquesta notícia?