120 alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès, a Terrassa, assisteixen a les sessions sobre llengua

CNL de Terrassa i Rubí

Ús professional, Ús professional

L'objectiu de les 8 sessions impartides era trobar les claus de l'èxit professional i de negoci relacionades amb la llengua catalana

El Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí (CNL) i l'Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès (EHTV) han estat col·laborant durant aquest 2022 en diverses actuacions.

Sessions de sensibilització

Tècnics del CNL s'han desplaçat a l'Escola per conduir sessions de reflexió sobre l'ús de la llengua catalana en el món econòmic, concretament a la restauració i al turisme, donant eines i recursos per a una bona atenció a l'usuari, per entendre per què és important respectar la tria de llengua i l'atenció en català per a la fidelització de la clientela.

S'han fet vuit sessions de sensibilització a diversos grups d'alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès majoritàriament als dels quatre graus superiors: Direcció de cuina, Direcció de serveis en restauració, Agències de viatge i gestió d'esdeveniments,  Guia, informació i assistències turístiques; i l'alumnat de segon curs dels dos graus mitjans de Serveis en restauració i Forneria, pastisseria i confiteria.

En total, 120 alumnes i 9 professors han seguit les sessions que tenien una hora i quinze minuts de durada. En finalitzar cada sessió s'ha passat un qüestionari de valoració individual a l'alumnat amb tres qüestions referents als continguts i quatre referents a la metodologia i temporització.

La valoració global ha estat d'un 8.68 que indica l'interès i la utilitat que l'alumnat ha trobat en les sessions; destaca el valor més alt (un 8.80) que fa referència a l'aplicació del contingut de les sessions a la feina. Cal considerar que tot l'alumnat s'està formant per arribar al món laboral al cap d'uns mesos o un any. D'aquests valors podem inferir que han trobat ben triat el contingut de les sessions per al seu futur laboral immediat.

Col·laboració amb el Servei d'Assessorament Lingüístic

Les sessions no han estat un element aïllat. Aquest darrer trimestre, el Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) ha iniciat la col·laboració amb els 16 professors encarregats de l'elaboració dels plats de l'Escola tant per al seu menjador com per al Restaurant Escola Torre Mossèn Homs.

L'objectiu d'aquest treball conjunt va més enllà de la correcció lingüística dels menús, ja que el SAL ofereix un retorn personalitzat dels errors als docents per tal que els seus alumnes, els futurs professionals del sector, aprenguin correctament la terminologia gastronòmica.

D'altra banda, el coordinador de l'EHTV, Maurici Planes, ha fet una visita guiada a la Torre Mn Homs per als nostres alumnes dels cursos de català del CNL de Terrassa i Rubí, i, properament, alumnes del GS de Turisme en desenvoluparan d'altres per a alumnes i per als participants al programa Voluntariat per la Llengua.

Vols compartir aquesta notícia?