El Sant Jordi de Nadal del TRESC promou el Voluntariat per la llengua amb màgia i lectures compartides

Serveis Centrals

Voluntariat per la llengua

Durant tot el cap de setmana, el VxL hi ha participat amb un estand com a punt d'informació i d'inscripció, un espectacle de màgia i una lectura pública d'una obra d’Emília Illamola

El Voluntariat per la llengua (VxL) ha estat present a la 9a edició de la fira literària Sant Jordi de Nadal, que ha organitzat el TRESC a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Durant tot el cap de setmana, el VxL hi ha participat amb un estand com a punt d'informació i d'inscripció. Entre els visitants que s'han interessat pel programa, s'hi han inscrit tant voluntaris com aprenents, als quals se'ls assignarà properament una parella lingüística.

D'entre els materials que els visitants es podien endur, hi havia tríptics informatius del VxL, exemplars dels nou números de la col·lecció Parlem tu i jo i també targetes amb el codi QR per accedir als materials en línia Fils de conversa i Màgia per conversar, recursos que la Secretaria de Política Lingüística posa a l'abast de les persones interessades a practicar la llengua en situacions quotidianes. A més, també es van repartir centenars d'objectes de marxandatge com llibretes i ronyoneres a tothom que es va apropar a l'estand.

Espectacle de màgia i lectures compartides

El diumenge al migdia va actuar Eduard Juanola, el mag protagonista de la col·lecció de 25 vídeos Màgia per conversar. L'espectacle va omplir l'aforament amb més de dos centenars d'espectadors que van gaudir dels jocs de màgia vinculats a la lectura i al Voluntariat per la llengua.

A continuació, tres parelles lingüístiques del VxL dels centres de normalització lingüística del Maresme, Vallès Occidental 3 i Ca n'Ametller, van llegir fragments de l'obra La lectora accidental d'Emília Illamola. La mateixa autora va participar en les lectures i va signar el seu llibre a l'espai de signatures del TresC. Podeu veure'n les imatges a l'àlbum de fotografies i aviat es difondrà l'enregistrament de les lectures a Voluntariat TV.

Sant Jordi de Nadal és la fira literària més multitudinària de l'hivern a Barcelona, punt de trobada entre autors i el seu públic, amb tota mena d'activitats al voltant del foment del llibre i de la promoció de la lectura que ofereixen una experiència cultural completa.

El programa Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística, gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que fomenta la pràctica del català a través de la conversa. Es basa en la trobada setmanal de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Aquest programa ha superat ja les 165.000 parelles des que es va iniciar el 2003.

Vols compartir aquesta notícia?