Visita guiada a les adoberies de Tremp

CNL de Lleida

Cursos de català

Els alumnes del CPNL recorren el nucli antic de Tremp de la mà dels guies locals

Les adoberies de Tremp

Els alumnes del nivell inicial de Tremp, aquesta setmana, han fet una visita guiada a les antigues adoberies de Tremp, que es troben al barranc de la Font Vella i que han estat recentment rehabilitades.

La visita els ha permès descobrir el passat adober de la capital de Pallars Jussà, que a l'edat mitjana va arribar a tenir fins a vuit adoberies per tractar la pell; establiments que van estar en funcionament fins al segle XIX, quan va tancar l'última adoberia trempoilna.

Aquesta activitat de descoberta de l'entorn ha anat a càrrec d'un dels guies de l'Epicentre - Centre de Visitants del Geoparc i ha inclòs una ruta pel nucli antic de la ciutat. Durant la passejada els alumnes han seguit el traçat de l'antiga muralla de Tremp, han visitat la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors, han descobert les curiositats que amaga l'edifici del segle XVI que acollia l'antic hospital dels pobres i que avui dia és el jutjat de primera instància, i finalment han descobert on s’ubica un dels antics portals de la ciutat.

Vols compartir aquesta notícia?