Un dissabte caminant i xerrant en català amb el Club Muntanyenc Mollet fins al castell de Sant Miquel

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

La proposta del Club ha estat visitar el castell de Sant Miquel mentre parlàvem i conversàvem en català.

A partir d’ara, mirarem el castell de Sant Miquel des de Mollet i veurem que tenim moltes coses per descobrir ben a prop. Mireu-vos el recull de fotos i ho descobrireu vosaltres mateixos.

Hem sortit amb autobús des de Mollet fins a la plaça de Matons de Santa Maria Martorelles i allà hem començat la caminada fins al castell de Sant Miquel de Montornès del Vallès. Ha estat un camí de descoberta. Hem après el nom de moltes herbes aromàtiques com el romaní, la farigola….; que un galet també és una branca a terra que ens pot fer entrebancar i que el sauló és una sorreta que pot ser molt traïdora; també hem identificat les cireretes d’arboç i hem descobert uns corriols que ens han portat, per dues vies diferents de nivell de dificultat, fins al castell. L'esforç ha valgut la pena. Unes vistes espectaculars!

Del castell, avui només en queda la torre circular i trossos del mur.

Sabíeu que el castell de Sant Miquel és una fortificació medieval que hi ha entre el terme de Vallromanes i Montornès del Vallès? Es veu que la línia divisòria dalt el turó assenyala que les ruïnes del castell són del municipi de Vallromanes i que les de la capella de Sant Miquel de Montornès, d'on rep el nom, corresponen a Montornès.

Agraïm al Club Muntanyenc Mollet les propostes que ens organitza any rere any per conèixer el territori i a tots els participants us esperem a la propera.

Si encara no formeu part del Voluntariat per la llengua, us animem a afegir-vos-hi! 

Recull de fotos

Club Muntanyenc Mollet i Servei Local de Català de Mollet (CPNL)

Vols compartir aquesta notícia?