17 raons per parlar català

CNL Montserrat

Difusió

En el marc d'Igualada Capital de la Cultura Catalana, el Servei Local de Català d'Igualada i el Departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada organitzen la campanya 17 raons per parlar català.

La campanya 17 raons per parlar català consta d’una exposició fotogràfica que recull el testimoni de 17 persones de diferents àmbits de la societat igualadina que, tot i que van néixer fora de Catalunya, han adoptat el català com a llengua d'ús habitual. L'objectiu de la iniciativa és combatre l'hàbit d'utilitzar el castellà amb persones desconegudes i animar la població a parlar el català amb naturalitat per tal que tothom, independentment de la seva procedència, pugui comunicar-se en aquesta llengua.

El tret de sortida de la campanya serà el dijous, 1 de desembre, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Central d'Igualada, on tindrà lloc la inauguració de l'exposició i la taula rodona sobre el procés d'integració i els avantatges de parlar català a la societat actual. Hi intervindran alguns dels testimonis de la mostra que, procedents de 16 països diferents, plasmaran la multiculturalitat d'una ciutat com Igualada i parlaran del fet migratori i del poder d'integració de la llengua catalana.

Aquest acte, juntament amb l'exposició, són els eixos centrals de la campanya 17 raons per parlar català, que pretén fer reflexionar la població sobre els usos lingüístics i transformar l'hàbit d'utilitzar el castellà amb els nouvinguts o persones desconegudes en una oportunitat de millora per augmentar l'ús social de la llengua catalana.

A banda dels actes centrals, s'ha programat també una visita guiada a l'exposició el dia 13 de desembre, a les 7 de la tarda, en què s'explicaran els motius dels 17 testimonis per parlar català i es reflexionarà sobre els beneficis de parlar català en la societat actual. L'exposició es podrà visitar fins al 30 de desembre a la Biblioteca Central d'Igualada.

La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica Igualadina, que ha fet les fotografies en diferents escenaris singulars de la ciutat als disset testimonis de la mostra, molts dels quals han fet cursos de català o han sigut participants del Voluntariat per la llengua al Servei Local de Català d'Igualada.

Vols compartir aquesta notícia?