Segona Disparada fotogràfica en marxa a l'Espai Avinyó

CNL de Barcelona

Activitats complementàries

Divendres passat va tenir lloc la segona Disparada fotogràfica programada pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona. L'activitat va ser un taller d'experimentació fotogràfica per treballar la capacitat per produir imatges amb contingut narratiu. S'hi van descobrir les possibilitats fotogràfiques dels dispositius mòbils (modes de disparar, enquadraments, elements gràfics, la llum, el color i la postproducció).

Autora de la fotografia @acupane

La Disparada es va fer a la Casa del pont del carrer Carabassa. Es tracta d'un edifici senyorial de construcció barroca, amb façana a dos carrers, que actualment acull el Consorci per a la Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Si bé la fesomia general indica que es podria situar cronològicament entre finals del segle XVII i principis del XVIII, és fàcilment apreciable a la planta baixa restes d'estructures d'origen medieval -arcs de mig punt cegats, per exemple.

En destaca el conjunt d'entrada, pati i escala, a través d'un gran portal d'arc escarser motllurat i d'un vestíbul cobert amb volta de quatre punts. El pati té l'escala perimetral coberta per una galeria d'arcades, columnes amb capitells inclinats, pilastres i voltes d'aresta. A la primera planta, s'hi conserven restes de pintures murals.

L'activitat va ser un espai per potenciar les habilitats artístiques dels assistents, alumnes aprenents de català, l'ús de la llengua oral mitjançant la conversa i la narració fotogràfica, i l'aprenentatge compartit.

Vols compartir aquesta notícia?