La Biblioteca de Montornès manté la seva adhesió al Voluntariat per la llengua, que es fa visible amb un petit racó expositiu

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

La Biblioteca de Montornès manté la seva adhesió al Voluntariat per la llengua: continua sent punt de trobada, oferint un espai per a la tertúlia en català cada dijous d’11 a 12 i ara, a més, fa més visible el seu compromís amb un petit racó del Voluntariat.

Des del passat dijous 17 a l’entrada de la Biblioteca de Montornès podreu trobar un petit racó del Voluntariat que pretén donar a conèixer el programa i promoure’n la participació.

L’Oficina de Català i la Biblioteca de Montornès han mantingut sempre una bona relació de col·laboració que ha donat peu a activitats interessants i productives: des de clubs de lectura fàcil, trobades amb autors, lectures del Dia Mundial de la poesia… L’Oficina de Català sempre ha donat molta importància al fet que els alumnes coneguin l’equipament i la Biblioteca sempre ha estat oberta a qualsevol proposta.

Quan al Voluntariat per la llengua, la sala d’actes de la biblioteca ha acollit sovint actes d’inici o cloenda del Voluntariat i de presentació de parelles. Des de 2019 cedeix un espai per a la tertúlia en català conduïda per dos voluntaris.

Ara hem renovat l’adhesió per fer més visible aquesta col·laboració de fa tants anys i l’hem escenificada amb un petit racó del Voluntariat, on els usuaris de la Biblioteca podran trobar informació si volen participar-hi.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

     

Vols compartir aquesta notícia?