Els alumnes de català de Sant Feliu de Codines visiten el Museu Municipal Can Xifreda

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català, Activitats complementàries

El passat 9 de novembre, alumnes del curs Bàsic 2 de Sant Feliu de Codines van visitar el Museu Municipal Can Xifreda amb el guiatge de Francesc Garriga, responsable del Museu. Una activitat complementària al curs de català, que té per objectiu donar a conèixer als alumnes llocs clau de l'entorn on viuen.

Es tracta d'un petit museu amb 50 anys d'història, ubicat a la torre modernista coneguda com Can Xifreda, inspirada en un castell mossàrab. Ofereix una exposició permanent d'arqueologia, paleontologia, mineralogia i història local, i una sala d'exposicions semipermanent d'eines i estris de la ramaderia catalana, una de les col·leccions més completes de Catalunya.

Francesc Garriga va acompanyar i guiar els alumnes per la part del Museu que fa referència a la prehistòria i a l'edat antiga, des del paleolític inferior fins a l'època romana, i ho ha fer d'una manera molt clara, didàctica i entenedora. 

Al final, també va dedicar una estona a parlar d'una peça molt preuada que hi ha a l'entrada del museu: l'estendard de l'Orfeó Feliuà, que va dissenyar Antoni Gaudí, una de les peces gaudinianes més desconegudes, però la més universal del patrimoni santfelieunc.

Una visita molt interessant i enriquidora que van seguir amb atenció els alumnes.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?