El CNL de Tarragona comença un cicle d’activitats culturals per als alumnes

CNL de Tarragona

Activitats complementàries

Les activitats són complementàries als cursos i estan pensades per acostar la cultura en català als alumnes i reforçar el seu aprenentatge de forma significativa i vivencial

Màrius Serra (foto d'Ana Portnoy)

Amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat, el CNL de Tarragona ha programat un cicle d'activitats culturals per als alumnes dels cursos de català. Aquestes activitats consisteixen en xerrades i espectacles de persones de reconeguda vàlua professional que els enfocaran als aprenents de català.

El cicle comença avui a mateix a Valls amb l'espectacle «Quan parles fas màgia» d'Eduard Juanola, un espectacle de màgia per parlar català. Aquest mag protagonitza una sèrie de vídeos amb trucs de màgia i propostes de temes perquè les parelles lingüístiques puguin parlar en les seves trobades.

Per altra banda, al Vendrell els alumnes tindran l'oportunitat d'escoltar una conferència de Màrius Serra a la Biblioteca Terra Baixa. L’acte es farà el dia 15 de desembre a les 18.30 h.

Finalment, l'editor, escriptor i actor Joan Rioné, de l'editorial Piscina un gran oceà, farà una xerrada sobre l'ofici d'escriure i editar llibres en català que acabarà amb un espectacle sobre el llibre Piscina Poesia. Aquest llibre el podran llegir i comentar els alumnes prèviament i, el dia de l'acte, li podran fer comentaris o preguntes. Es farà a Tarragona, Calafell, Vila-seca, Constantí i Salou els dies 30 de novembre, 1, 2 i 12 de desembre.

Totes aquestes activitats s’afegeixen a altres sortides i visites de caràcter cultural a les biblioteques (Valls, el Vendrell), elements del patrimoni arquitectònic (Calafell, Constantí, Vila-seca), museus (el Vendrell) o instal·lacions municipals (Valls) que ja s’han fet o estan programades de fer abans que acabi el curs.

Al CNL de Tarragona, l'oferta d'activitats complementàries als cursos és fonamental per afavorir l'aprenentatge vivencial dels alumnes, ja que permeten crear espais de conversa en català en contextos reals on l'alumne és protagonista i pot posar en pràctica allò que aprèn a classe. A més, amb aquest tipus d'iniciatives es fomenta la lectura i, a la vegada, connecta l'alumne amb l'entorn i la cultura en català.

Vols compartir aquesta notícia?