Visitem la biblioteca de la Barceloneta

CNL de Barcelona

Cursos de català

El dia 27 d'octubre els alumnes de Bàsic 1 de l'escola Mediterrània vam visitar la biblioteca del barri, quan tot just feia tres dies que havia reobert les portes després d'uns mesos en què s'hi han estat fent obres de millora

La seva directora, Maria Josep Fontova, no només ens va rebre sinó que també ens va oferir una xerrada apassionant. Gràcies a això, els alumnes van conèixer la història de La Fraternitat, la cooperativa que originàriament ocupava l'edifici, i el paper que tenia en la vida de la Barceloneta.

Ens vam reunir a la planta dedicada als llibres infantils i juvenils, fet que la directora va aprofitar per recomanar alguns contes i àlbums il·lustrats pensats per a infants de les edats dels fills dels alumnes (cal tenir en compte que la majoria d'alumnes de la Mediterrània són pares i mares de l'escola). A més, va posar al seu abast uns exemplars de l'Alfabet de la Barceloneta, un projecte fet entre la biblioteca i nens i nenes d'escoles del barri que es va traduir en un llibre amb tot el vocabulari essencial per conèixer-lo.

Posteriorment, els alumnes van poder moure's per la resta dels espais de la biblioteca i fins i tot endur-se'n alguns volums en préstec o bé fer-se el carnet de la xarxa de biblioteques, aquells que encara no el tenien.

Vols compartir aquesta notícia?