Taller de ball de bastons a La Casa dels Entremesos

CNL L'Heura

Cursos de català

L’alumnat dels cursos Inicial i Ep! visita La Casa dels Entremesos de Barcelona per aprendre què són els gegants i els capgrossos, i per ballar al ritme de corrandes, bolangeres i cops de bastons.

Els cursos Inicial i Ep! visiten La Casa dels Entremesos al cor de Ciutat Vella de Barcelona. L'objectiu d'aquesta activitat ha estat poder practicar la llengua en un context fora de l'aula i apropar-se a la cultura popular i tradicional catalana per tal de conèixer millor l'entorn.

La jornada ha començat amb una visita guiada a mans de Montserrat Garrich i Mar Lleras de l'Esbart Català de Dansaires per la imatgeria popular del districte. Primer hem recorregut l'exposició dels gegants, capgrossos i bèsties dels diferents barris. Seguidament, hem pujat a la sala d'actes per aprendre alguns dels balls tradicionals com les corrandes o la bolangera i finalment hem après algunes posicions del ball de bastons.

Tant l'alumnat com les tècniques acompanyants ens ho hem passat molt bé al ritme de gegants, danses i cops de bastons. Ha estat una experiència molt enriquidora per a tothom!

Vols compartir aquesta notícia?