L'espectacle de màgia d'Eduard Juanola dona el tret de sortida a una nova edició del VxL a la Bisbal d'Empordà

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) torna a estar en marxa a la capital del Baix Empordà.

Espectacle de màgia

Dissabte passat, 12 de novembre, a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal, es va fer l'acte de presentació d'una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) que pretén fer créixer l'ús del català mitjançant la conversa. L'acte va consistir en un espectacle de màgia a càrrec del mag Eduard Juanola, que també és el protagonista dels vídeos que acompanyen la campanya "Quan parles fas màgia". Amb aquesta metàfora, es vol posar l'èmfasi en un aspecte clau del programa, ja que els participants del VxL veuen com la vida els canvia màgicament a partir d'un millor coneixement i una més gran fluïdesa en l'ús del català.

Eduard Juanola va fer gaudir tant als grans com als menuts amb els seus trucs de màgia, els jocs de paraules i les connexions entre persones. L'acte va anar acompanyat de l'exposició amb el mateix nom, "Quan parles fas màgia", que es pot visitar a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal fins al 30 de novembre.

L'exposició vol animar tant als voluntaris lingüístics com als aprenents de català a afegir-se a aquest programa, que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. A tot Catalunya, les parelles lingüístiques que s'han posat en marxa ja superen les 160.000. El Voluntariat per la llengua facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès, i que les que el parlen de forma habitual no canviïn de llengua innecessàriament.

Vols compartir aquesta notícia?