Presentació del Voluntariat per la llengua als Amics de la Gent Gran de Badalona

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

El dijous 10 de novembre el CNL de Badalona i Sant Adrià va presentar el programa del VxL als Amics de la Gent Gran de Badalona

Aprofitant una de les reunions dels voluntaris que col·laboren amb aquesta entitat a Badalona, el CNL els va presentar un altre àmbit on es desplega el voluntariat: el programa Voluntariat per la llengua. La dinamitzadora de VxL del CNL, Blanca Sala, va explicar el funcionament d'una parella lingüística i els assistents van poder fer preguntes i comentaris.

Amics de la Gent Gran és una entitat que lluita contra la soledat no desitjada i l'aïllament social al qual estan exposades moltes persones grans. La Fundació està formada per voluntaris que fan acompanyament presencial o telefònic a aquestes persones i també organitza activitats perquè socialitzin.

I és que la gent gran no sols ha de tenir un paper passiu, sinó que pot ajudar, alhora que rep companyia, fent una cosa ben senzilla i que té un gran valor social, personal i d'integració. Els grans poden ajudar a entendre i parlar el català als no nadius, així com a conèixer la cultura catalana i la pròpiament badalonina, cosa que pot revertir en més oportunitats laborals i socials per als aprenents, així com en una visió més àmplia del món per als voluntaris.

Valorem molt positivament aquest tipus de trobades, ja que en neixen simbiosis que enriqueixen el programa, els voluntaris i els aprenents, al mateix temps que creem xarxes locals que afavoreixen als municipis, Badalona i Sant Adrià de Besòs en el nostre cas.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?