Visites al port i a la llotja de Blanes amb els alumnes de l'Oficina de Català de Blanes

CNL de Girona

Activitats complementàries

43 alumnes de l'Oficina de Català de Blanes han gaudit d'una visita guiada al port i la llotja de Blanes conduïda per GRENYAL, experiències gastronòmiques.  

#elcatalàforadelaula

El dimecres 26 de novembre els alumnes de l’Oficina de Català de Blanes van anar a esperar els quillats al port de Blanes a les 16 h, en el marc de les activitats per fomentar l’ús del català que promou el Departament de Cultura de la Generalitat.

Amb les explicacions de la Roser Vall-llosada, de GRENYAL, van poder conèixer els principals tipus de pesca que es practiquen a Blanes, les espècies més comunes que s'hi pesquen, les diferents ampliacions del port i, fins i tot, van pujar a la barca Estel·lada i gaudir de les explicacions del patró Josep Maria Viñas i del seu mariner Quim.

Tot seguit, el grup es va desplaçar a la llotja per veure com passava el peix per la cinta i com el compraven els pescadors autoritzats. La visita va acabar amb la degustació d'un gelat artesanal.

Els alumnes van aprendre molts noms de peixos que no coneixien, van poder preguntar moltes coses relacionades amb la pesca i van assabentar-se de l’existència d’una gran colònia de corall blanc i negre entre Fenals i la punta del Tordera. Tot plegat va ser una bona excusa per practicar el català fora de l’aula d’una manera molt agradable i lúdica.

Vols compartir aquesta notícia?