Els centres de formació d’adults de Lleida s’adhereixen al Voluntariat per la llengua

CNL de Lleida

Voluntariat per la llengua

Amb la signatura de l'adhesió, els CFA formalitzen el seu compromís amb el foment de l'ús del català

Els centres de formació d'adults de la ciutat, el CFA Victorina Vila i el CFA Segrià, s'adhereixen al Voluntariat per la llengua com a ens col·laboradors amb el programa. A més a més, passen a ser punts d'inscripció al VxL, és a dir, que els seus usuaris podran emplenar-hi la fitxa d'alta de voluntari o d'aprenent perquè des del Servei Local de Català de Lleida els assignin parella lingüística.

Participar en el Voluntariat per la llengua és molt fàcil: només cal ser major d'edat i tenir ganes de conversar en català una hora a la setmana durant 10 setmanes. Els aprenents han de tenir uns coneixements bàsics de català i els voluntaris l'han de tenir com a llengua d'ús habitual.

Els centres d'adults també han facilitat la difusió del programa entre els seus usuaris en oferir la possibilitat que la dinamitzadora del Voluntariat el presentés en diferents grups d'estudiants amb perfil d'aprenents o de voluntaris. A banda d'això, a les seves instal·lacions tothom hi podrà trobar tríptics i cartells amb tota la informació necessària per participar-hi. Les inscripcions, però, també es poden formalitzar al web del VxL: www.vxl.cat i tots els dubtes i aclariments es poden adreçar a la bústia vxl.lleida(ELIMINAR)@cpnl.cat i al telèfon 634 695 892.

El treball en xarxa entre l'SLC i els dos CFA de la ciutat compta amb anys de trajectòria i s'estén tant a l'àrea de l'Ensenyament (mitjançant la difusió dels cursos i la derivació d'usuaris) com a la de la Dinamització (amb la participació en el projecte Totjoc i en els Club de Lectura Fàcil). Amb l'adhesió al VxL, doncs, aquesta cooperació s'estén i es consolida.

Vols compartir aquesta notícia?