Formació de parelles lingüístiques a Montmeló

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Les parelles lingüístiques a Montmeló comencen a formar-se a mida que avancen els cursos i  l'alumnat s'adona de la necessitat de posar en pràctica allò que aprèn a classe. N'hi ha d'altres que veuen que per molt que s'estudiï una llengua, si no es posa en pràctica fora de l'aula, sense els altres companys, sense llibres i sense una pissarra ...no es progressa.

Presentació de parelles lingüístiques

Tenim 3 persones voluntàries disposades a oferir una estona del seu temps a donar un cop de mà a aquelles que vulguin agafar confiança en parlar català. I és que la llengua catalana, afirmen els aprenents, no és difícil, però cal tenir algú amb qui posar-lo en pràctica. Per això la Pepi, en Ramon i en Salvador s'han ofert per trobar-se un cop a la setmana i xerrar, senzillament xerrar amb la seva parella lingüística, l'Ana Rosa, en Samson i el Pablo respectivament.

Aquesta setmana s'han fet les presentacions i les parelles s'han programat les seves trobades.

A més, des de l'Oficina de Català se'ls proporciona el carnet del Voluntariat lingüístic amb el qual poden aconseguir descomptes i altres beneficis en presentar-lo en àmbits culturals. En el cas de Montmeló, des de l'àrea de Cultura, l'Ajuntament els ofereix un 20%de descompte en els espectacles de la Sala Polivalent.

Tothom qui vulgui formar part del Voluntariat, ja sigui per tenir més fluïdesa en parlar, com per donar un cop de mà a aconseguir aquesta facilitat per parlar català, poden adreçar-se a l'Oficina de Català a través del correu electrònic montmelo(ELIMINAR)@cpln.cat o bé trucant al 634 254 450.

Vols compartir aquesta notícia?