Visites guiades per Blanes amb els alumnes de l'Oficina de Català

CNL de Girona

Activitats complementàries

83 alumnes de l’Oficina de Català de Blanes han gaudit de les visites guiades per Blanes conduïdes per l’arxiver municipal, els dies 19 i 26 d’octubre, i 9 de novembre

#elcatalàforadelaula

En el marc de les activitats que promou el Departament de Cultura de la Generalitat per impulsar l’ús del català fora de l’aula, L’Oficina de Català de Blanes ha organitzat tres visites guiades per conèixer la història de la població.

Amb les explicacions de l’arxiver municipal i tot passejant pels carrers de la vila, els alumnes han conegut les activitats econòmiques de la Vila, el llegat dels americanos, el perill dels pirates, la porta medieval de la Vila, l’ampliació del municipi a expenses d’un municipi veí que es va quedar sense mar... Tot un seguit de detalls molts dels quals desconeixien fins i tot els nascuts a la població.

Les visites van suscitar molt d’interès i moltes preguntes per part dels participants, la qual cosa és un dels objectius d’aquest tipus d’activitats: afavorir la interacció lingüística, a banda del coneixement de l’entorn i la cohesió dels grups.

Vols compartir aquesta notícia?