El Centre de Formació d'Adults Bellavista reprèn les sessions de presentació del Voluntariat per la llengua

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Després de la pandèmia, el Centre de Formació d'Adults Bellavista, de les Franqueses del Vallès, ha reprès les sessions de presentació del Voluntariat per la llengua (VxL) entre l'alumnat dels cursos de català.

La presentació es va fer el passat dilluns 7 de novembre i va anar a càrrec de la dinamitzadora del Voluntariat del Vallès Oriental, Anna Codina, que va començar mantenint una conversa distesa amb els alumnes, amb l'ajuda del professor, sobre les seves procedències i on i quan parlaven català. Després d'aquest primer contacte, per aconseguir que perdessin la vergonya i per motivar-los una mica, es va presentar el VxL, en què se'ls va informar del funcionament d'aquest programa de formació de parelles lingüístiques, els àmbits on se'n fan i la seva història.

Amb l'objectiu d'aconseguir nous aprenents, es va aprofitar per donar a conèixer la pàgina web del VxL i tots els materials disponibles, així com també els avantatges i descomptes del carnet i les experiències dels participants en l'apartat del blog. Els alumnes van mostrar molt interès en tots els materials gratuïts disponibles.

Tot seguit, es va iniciar una conversa distesa amb els alumnes, en què van parlar sobre les poques oportunitats de parlar català fora de l'aula, de la vergonya, de com els costa adreçar-se en català i que se'ls adrecin en català...

Finalment, se'ls va animar a participar en el Voluntariat per la llengua i sis alumnes s'hi van inscriure. A més, un alumne del CFA Bellavista, en Daniel, que ja s'hi havia apuntat abans, va conèixer el mateix dia en Francesc, la seva parella lingüística. Esperem properament fer noves parelles lingüístiques.

En Francesc i en Daniel, parella lingüística del CFA Bellavista

Vols compartir aquesta notícia?