Un llibre, Mollet, cronistes, papers i lletres, i una coincidència: acte dels 35 anys de la revista Notes i del Servei de Català de Mollet

CNL del Vallès Oriental

CPNL

Celebració del 35è aniversari de la revista Notes i del Servei de Català de Mollet a través d’un viatge de descoberta: Mollet, cronistes, papers i lletres, de la col·lecció “Vicenç Plantada”.

Aquest any és un any ple d'aniversaris: la revista Notes ha fet trenta-cinc anys el 15 de novembre i el Servei de Català en farà trenta-cinc el 23 de desembre. Això vol dir que van néixer l'any 1987.

Patrimoni, cultura i llengua. D'aquí que hagi sigut tan especial celebrar aquests dos aniversaris amb la publicació i presentació del volum 14 de la Col·lecció “Vicenç Plantada” dedicat a les fonts documentals, a la recerca, a les publicacions i a la producció literària de Mollet.

Sabeu que el primer plànol conegut de Mollet és en català?

Sabeu que el primer llibre documentat de Mollet és en català?

Sabeu que el primer informatiu municipal era gratuït i en català?

Sabeu que els primers poetes molletans que coneixem escrivien en català?

Coneixeu el llibre Notes sobre la història de la llengua a Mollet, un repàs de la història i de la llengua de Mollet fins al final dels any vuitanta?

Sabeu que el Servei de Català de Mollet va entrar a formar part del Consorci per a la Normalització Lingüística el maig de 1992?

Sabeu que l'Ajuntament de Mollet va ser el segon consistori, després del de Barcelona, que va tenir llibre d'estil l'any 2000 i que, a més, el va tenir en format digital?

Coneixeu L'Estenedor, la revisa electrònica mensual creada entre el Servei de Català de Mollet i l'Ajuntament de Mollet l’any 2001 per “estendre consultes i compartir respostes”?

Durant aquests trenta-cinc anys...

sabeu quants alumnes han assistit als cursos de català? Més de 18.000 i s’han fet més de 800 cursos;

sabeu quantes pàgines s'han revisat? Més de 42.000;

sabeu quantes parelles lingüístiques s'han creat des de 2005 fins avui? Més de 1.400 parelles lingüístiques.

Ens han quedat moltes ganes de llegir el volum 14 de la col·lecció “Vicenç Plantada” Mollet, cronistes, papers i lletres. Fonts documentals, recerca, publicacions i producció literària per acabar de descobrir tots aquests enigmes i, també, celebrem aquesta coincidència i diem: “Per molts anys!”

Recull de fotos

Acte conjunt: Ajuntament de Mollet, Centre d'Estudis Molletans, Museu Abelló i Servei de Català (CPNL).

Vols compartir aquesta notícia?