Vuit establiments de Salou s’adhereixen al Voluntariat per la llengua

CNL de Tarragona

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) s'amplia a Salou amb la creació d'una xarxa d'establiments col·laboradors

El Voluntariat per la llengua (VxL) s'amplia a Salou amb la creació d'una xarxa d'establiments col·laboradors. Concretament els establiments  Beti Martí Estètica i Holística, Comercial Nacel, Ferreteria Ros, Llenceria Tati, Electricitat i Fontaneria Joan Borràs, Equipaments Hosteleria Salou, Fernans i Sabateria Candy s'afegeixen als que hi ha repartits per les comarques de l'Alt Camp, Tarragonès, Conca de Barberà i Baix Penedès, i als més de 5.000 que hi ha a tot Catalunya.

Els establiments col·laboradors contribueixen al foment de l'ús de la llengua i de la cohesió social. Adquireixen el compromís de garantir que les persones que hi entrin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. Per tant, totes les persones que estiguin aprenent català o l'estiguin practicant amb la seva parella lingüística, tenen a partir d'ara aquests espais segurs d'ús del català.

Qualsevol establiment comercial de Salou que es vulgui sumar a aquesta iniciativa es pot posar en contacte amb el Servei Local de Català de Salou (977 35 21 47 / salou@cpnl.cat).

El VxL es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o una voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Qualsevol persona que vulgui formar part d'una parella lingüística, ja sigui com a voluntària o com a aprenenta, s'hi pot apuntar a l'adreça vxl.tarragona(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?