Els alumnes de l’elemental 1 del Masnou fan la ruta de les dones del tèxtil

CNL del Maresme

Activitats complementàries

La ruta és un homenatge a totes les dones que, amb el seu esforç i treballant en condicions precàries, van fer que el poble prosperés econòmicament en temps difícils.

El dimecres 26 d'octubre els alumnes del curs elemental van fer la ruta de les dones del tèxtil, en què es ressegueix el passat del poble vinculat a la indústria tèxtil, en què treballaven majoritàriament dones. La visita va estar guiada per Montse Piñeiro, que va explicar la història de les fàbriques tèxtils, els tallers de gènere de punt o confecció i les filatures que hi va haver al Masnou des del segle XIX fins a finals del segle XX, sobretot en els durs temps de la postguerra.

Els alumnes van recórrer bona part del poble, des de Ca n'Humet fins a les proximitats de Can Xala, i van aprendre molts detalls de la feina de les veritables protagonistes d'aquest passat industrial, les dones, que ocupaven la major part de llocs de treball. Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou i el Museu Municipal del Masnou, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació.

Vols compartir aquesta notícia?