El Centre Municipal Formació d’Adults Ferran Soldevila, de Santa Maria de Palautordera, s’implica en el Voluntariat per la llengua

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Rosa Pastor, directora del CMFA Ferran Soldevila, de Santa Maria de Palautordera, formalitza el compromís d'adhesió al programa Voluntariat per la llengua.

En la sessió de presentació del Voluntariat per la llengua (VxL), que es va fer el passat 17 d'octubre al CMFA Ferran Soldevila, promoguda pel Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental, la dinamitzadora del VxL va explicar a l'alumnat dels cursos de català del Centre en què consisteix aquest programa així com tot el que aporta en el procés d'aprenentatge i domini de la llengua. 

Després d’aquesta presentació es va convidar a la directora del CMFA a adherir-se al programa. Amb aquesta adhesió, el CMFA Ferran Soldevila es compromet a impulsar el VxL entre l'alumnat de l'escola per tal d'impulsar la creació de parelles lingüístiques, si pot ser des de dins la mateixa escola.

La professora de català, Carme Cabello, col·laborarà amb la tècnica del SCC en la formació de parelles i també difondrà el programa a altres alumnes de l'escola catalanoparlants, en què incidirà en la necessitat de mantenir el català en les converses amb les persones que l'estan aprenent.

L'objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, perquè es decideixin a parlar-la. I també vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Vols compartir aquesta notícia?