Santa Coloma fa una aportació conjunta al Pacte Nacional per la Llengua

CNL L'Heura

CPNL

Vint-i-tres entitats de la ciutat han fet més de noranta propostes per al foment de la llengua catalana en el procés participatiu del PNL.

Abans de l'estiu es va presentar a la nostra ciutat el Pacte Nacional per la Llengua (PNL). Cada entitat i organisme estava cridat a fer propostes per fomentar la llengua catalana i en aquell mateix acte es va decidir fer una aportació colomenca conjunta, ja que cada cop estem més avesats a treballar coordinadament i a potenciar els vincles comunitaris entre la xarxa d'associacions i organismes tant púbics com privats a Santa Coloma.

Fruit d'aquell acord es va elaborar un document compartit amb proposes que van posar l'accent en fer arribar el català als joves, fer present la llengua a l'espai públic, vincular-la amb temes d'oci i lleure i sobretot desvincular-la d'opcions polítiques concretes: el català patrimoni de tothom!

El CNL L'Heura va coordinar el document conjunt i ha començat a visitar entitats per concretar accions durant els propers mesos. Així, s'està treballant amb Integramenet, el Casal del Infants, el Centre Excursionista Puigcastellar, l'Espai Banús, l'AFA de l'escola Mercè Rodoreda, el Amics de la Sardana, el CIAPE i l'equip Viu el Fondo del Servei de Convivència de l'Ajuntament. Més endavant està previst contactar amb més entitats i organismes i fer una presentació de la feina feta.

Aquí teniu el web amb la proposta colomenca.

La bona acollida del PNL per part de les entitats ciutadanes és una mostra de l'interès de Santa Coloma pel foment del català com ho va ser en el seu moment com a ciutat educadora pionera de la immersió lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?