El CNL de Cornellà de Llobregat obre el curs celebrant el 20è aniversari del Voluntariat per la llengua a la ciutat

CNL de Cornellà de Llobregat

Cursos de català, CPNL

Aquest dimecres, 26 d'octubre, s'ha inaugurat el curs 2022-2023

Han passat 20 anys des que el 2002 a Cornellà de Llobregat naixés el projecte del que es coneix com a Voluntariat per la llengua, i el CNL ho ha volgut celebrar a l'acte d'inauguració del curs d'aquest dimecres a l'Auditori de Sant Ildefons, al qual han assistit una setantena de persones entre alumnes i participants del programa.

Ha obert l'acte Enric de Vilalta, director del CNL, que després d'agrair l'assistència a tothom ha explicat com es gestà el projecte amb el compromís i la feina del teixit associatiu de Cornellà, el CNL i la complicitat de l'Ajuntament. Ja a l'actualitat, destaca la necessitat de fer servir el català perquè, tal com diu l'escriptor i músic basc Joxean Artze, a qui cita: "una llengua no es perd perquè no l'aprenguin els que no la saben, sinó perquè deixen de parlar-la els que la coneixen".

Un cop presentat l'acte, s'ha donat pas al mag Eduard Juanola i a l'espectacle "Quan parles fas màgia", amb el qual el públic ha passat una gran vetllada amb els fabulosos trucs de màgia del protagonista de la sèrie de vídeos "Màgia per conversar". Durant aproximadament 50 minuts alumnes, voluntaris i aprenents han pogut gaudir d'un espectacle dinàmic i participatiu que ha fet riure i ha sorprès molts, alhora que els ha animat a continuar fent màgia amb les paraules, amb la parla.

Vols compartir aquesta notícia?